“Ze nemen mij serieus omdat ik geen leraar ben maar praktijkman” Andre Jansen - A12 Personeelsdiensten
A12 Personeelsdiensten

“Ze nemen mij serieus omdat ik geen leraar ben maar praktijkman” Andre Jansen

Andre Jansen

Deze donderdagavond breng ik een bezoek aan Andre Jansen in Zevenaar. Andre is een ‘veelkunner’. Heeft een eigen bedrijf BHV In Company waarmee hij bedrijfshulpverleningscursussen verzorgt van EHBO tot AED. Ook voor de transportbranche verplichte code 95 cursussen zoals ADR (gevaarlijke stoffen) en VCA (veilig werken) worden door hem op een vakkundige manier verzorgd. Dat laatste heeft deze redacteur aan den lijve ondervonden bij een van de code 95 trainingen op een zaterdag in 2021 bij A12 Opleidingen in Duiven.

Andre is geen leraar van beroep maar geeft wel les. En dat maakt zijn presentatie boeiender dan in het eerste geval. Hij praat vanuit praktijk met kennis van zaken over voorbeelden die zich bij bedrijven en onderweg kunnen voordoen en hoe daarop te handelen. Die kennis heeft hij opgebouwd binnen grote bedrijven en bij A12 personeelsdiensten waar Andre inmiddels 6 jaar rijdt op diverse vrachtwagens.

“Het mooie van A12 personeelsdiensten is dat ze ritten voor mij plannen aan de hand van data en tijden die ik aangeef beschikbaar te zijn. Natuurlijk is er ook wel eens zachte drang en help ik ze wel eens uit de brand”.

Andre: “Bij A12 ben ik direct in het diepe gegooid, mijn eerste ritten waren gelijk met trekker- oplegger. Bij de brandweer had ik rijbewijs CE gehaald en ben daar verder mee aan de slag gegaan. Grote combinaties liggen me gewoon. Is lekker ontspannen rijden en ik word er ook rustig van. Inmiddels heb ik ook het LZV (Lange zware voertuigen, MD) certificaat gehaald dus je kunt mij naar Duitsland zien rijden voor Dachser met zo’n treintje van bijna 26 meter.”

Andre’s loopbaan begon op 21-jarige leeftijd bij de Turmac in Zevenaar. Turmac ging over in Rothmans en daarna in BAT (Britisch American Tabacco). Andre heeft er 28 jaar gewerkt in diverse functies van machine bediende tot leidinggevende. Ook was hij brandweerinstructeur waarbij hij in modules van 6 maanden brandweer mensen heeft opgeleid. Deze kennis en ervaring heeft hij meegenomen voor zijn eigen bedrijf ‘BHV In Company’.

Jansen vervolgt: “Mijn bedrijf liep best goed en van de ene kwam de andere opdracht alleen tussen juni en september bleven opdrachten uit. Kwam door vakantiespreiding bij bedrijven maar ik dacht wel: Hoe ga ik daar eens mee om? Kan moeilijk 3 tot 4 maanden op vakantie gaan toch? Na tip van een goede brandweer collega ben ik in contact getreden met A12 met de vraag: Kan ik voor jullie niet een paar ritjes gaan doen in die periode. Toen had ik nog niet kunnen voorzien dat die stap mij nu zes jaar later zo veel heeft gebracht. Verzorg dus diverse ritten, veel voor Dachser, maar ik verzorg inmiddels voor A12 Opleidingen ook Code 95 cursussen met veel plezier. Werk daar met heren en dames uit de praktijk en die breng ik kennis bij uit het vak. Gaat van gevaarlijke stoffen tot brandblustechnieken, wat je zoal tegen kunt komen onderweg zal ik maar zeggen. Daar praat ik over en dat beklijft. Dat merk je. Ze nemen mij serieus omdat ik geen leraar ben maar een praktijkman. Ook bij die gasten die scheef in de bank zitten met zo’n petje op zal ik maar zeggen. Die probeer ik er juist bij te betrekken vanuit werksituaties”.

Andre is jarenlang actief geweest bij de brandweer van gemeente Zevenaar. Leverde hem in 2019 nog een Koninklijke onderscheiding op en heel veel ervaring. Door gecombineerde werkzaamheden van eigen opleidingsbedrijf en de ritten voor A12 kwam de ruimte om voor de brandweer te blijven werken in het gedrang. Daar moest Andre na jaren trouwe dienst een punt achter zetten.

Andre: “Het mooie van A12 personeelsdiensten is dat ze ritten voor mij plannen aan de hand van data en tijden die ik aangeef beschikbaar te zijn. Natuurlijk is er ook wel eens zachte drang en help ik ze wel eens uit de brand. Heb ik ’s middags een cursus gegeven en spring ik ’s avonds op vrachtwagen voor koppelrit naar Koblenz. Dat zal altijd blijven want transport is enerverend maar ook zinvol werk waar ik nog wel even mee vooruit kan. En A12 is voor mij een partner die me op de juiste manier bediend ”.

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is zij-instroom vrachtwagenchauffeur en redacteur voor A12 personeelsdiensten. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediair in personeelsdiensten uit Duiven.

Meer columns lezen? Klik hier: Blog – A12 Personeelsdiensten

Start je nieuwe baan bij A12 Personeelsdiensten. Bekijk ons volledige aanbod aan vacatures. Klik hier:  Vacatures bij A12 Personeelsdiensten – Arbeidsbemiddeling met resultaat

Lees meer blogs