Fitte pensionado met late trucker ambitie: Cees van Beerschoten - A12 Personeelsdiensten
A12 Personeelsdiensten

Fitte pensionado met late trucker ambitie: Cees van Beerschoten

Ze zeggen wel eens,’ hij ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd……’. Dat geldt zeker ook voor de in Zevenaar woonachtige Cees van Beerschoten. Een kwieke man van bijna 74 jaar, die op 68-jarige leeftijd zijn vrachtwagenrijbewijzen heeft gehaald, gewoon omdat hij zin had in een nieuw avontuur en vanwege het feit dat hij er vroeger geen ruimte voor kreeg.

Cees is opa van drie kleinkinderen waar hij een a twee dagen per week mee bezet is. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de buurtbus in de Liemers voor de kleinere plaatsen zoals Lobith en Pannerden waar een grote bus niet rendabel meer is. Hij is ook vrijwilliger bij het filmhuis in Zevenaar. Last but not least stuurt Cees met veel plezier twee dagen per week voor A12 Personeelsdiensten bij verschillende opdrachtgevers. Zowel op bakwagens als trailers. Cees is van alle markten thuis.

Hij startte zijn loopbaan na de middelbare school op de detailhandelsschool, aanvankelijk om detaillist te worden, maar dat pakte anders uit. Cees startte bij Albert Heijn, stroomde door via een tip naar Duitsland om assistent inkoopleider te worden bij Neckermann Frankfurt, een groot postorder bedrijf in heren en kinderkleding. Na zo’n twee jaar ging Cees werken bij Heidemann Hosen Bocholt in de binnendienst met supervisie over verkoop Nederland.

Van Beerschoten: “Daar kwam ik er op een goed moment achter dat ik toch een leven in de buitendienst ambieerde en werd handelsreiziger in bont en leren jassen met als reisgebied Zuid Duitsland. Hard werken, maar leuk, collecties mee in de auto. Op maandag weg en op vrijdag weer terug. Na een aantal jaren stopte het bedrijf met productie en verkoop en ben ik in de buitendienst gestart bij Polydaun in Zevenaar om dekbedden en overtrekken te verkopen. Was eind jaren ’70. De meeste mensen sliepen nog onder dekens en deze nieuwe markt groeide explosief. Uit Polydaun is later Nomad Zevenaar ontstaan. Een bedrijf die op een mooie manier lichtgewichte vezels nog kleiner kon comprimeren en daar een mooie marktpositie in slaapzakken, rugzakken, tenten en kleding mee heeft opgebouwd. Ik ben van buitendienst naar marketing manager doorgegroeid en later was ik exportmanager en verantwoordelijk voor de buitenlandse markt van Nomad. Deze functie heb ik uitgeoefend tot mijn 68e.”

Cees ging met pensioen en kwam er toen achter dat hij zijn hele leven zijn jeugddroom niet had ingevuld…. Trucker worden! Hij dacht: ‘beter laat dan nooit’, dus hij ging lessen en haalde achtereenvolgens zijn C, zijn CE en Code 95. “Het zat zo, mijn moeder heeft mijn vroege truckerwens nooit gestimuleerd. Haar vader (mijn opa) was trucker en zij zag vooral de nadelen zoals vaak vuile handen en onregelmatige diensten. Ik reed wel eens ritjes met Opa mee. Daar is destijds de kiem gezet en toen ik tijd kreeg dacht ik, ach, waarom niet nu……”.

Van Beerschoten fietste in zijn dagen als pensionado wel eens door de Liemers en zag borden met ‘collega’s gevraagd’ met A12 Personeelsdiensten erop. “ik ben naar Duiven gereden en van Shu Fun Tang kreeg ik te horen dat zodra ik mijn rijbewijs had ik me maar zou melden en dat ze dan werk voor me zouden regelen. Zo ben ik in 2019 gestart. Ik geef aan welke dagen ik beschikbaar ben en soms doe ik eens een dag extra na goed overleg. Het contact met Duiven verloopt prettig en we (mijn vrouw ook) zijn zeer te spreken over de attenties die ons ten deel vallen door het jaar heen van de werkgevers kant. Heel leuk hoe ze met hun personeel om gaan. Categorie kleine moeite groot gebaar, maar ze doen het toch maar.”

Cees rijdt op alles wat maar nodig is, en stiekum vindt hij zo’n grote trailer wel erg leuk om mee op pad te gaan. ”Kijk, het begint al dat je om binnen te komen 3 trapjes op gaat. Die hoogte! Krijg ik nog steeds een kick van, en dan lekker je ding doen door heel Nederland. Ik kom nog iedere dag plaatsnamen tegen waar ik nog nooit van mijn leven van gehoord heb. Enneh…… stoppen? Ben je gek, ben toch net pas begonnen!”

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is projectmatig interviewer bij Opiniepijlers, zij-instroom vrachtwagen chauffeur en redacteur voor A12. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediair in personeelsdiensten uit Duiven.

Lees meer blogs