“Van monteur tot internationaal Trucker ” Daniël Koolmoes -
A12 Personeelsdiensten

“Van monteur tot internationaal Trucker ” Daniël Koolmoes

Van beroep is hij automonteur. Daniël Koolmoes heeft tijdens zijn opleiding bij Arentheem College in Arnhem twee tot drie jaar onder en in auto’s kunnen kijken bij diverse stage bedrijven. Toch is hij na zijn opleiding een andere weg in geslagen. “Ik zag mezelf niet de rest van mijn leven in zo’n put staan. Sleutel voor mezelf nog wel eens wat aan mijn motor of auto maar dat is het wel. Ik speel nog wel met de gedachte om samen met een kameraad een klein bedrijfje te starten voor in het weekend of voor één dag in de week erbij voor ‘auto detailing’. Komt er in het kort op neer dat we een auto er weer als nieuw uit kunnen laten zien. We hebben hier speciale apparatuur voor en we zijn er goed in. Leuk voor erbij zal ik maar zeggen. De plannen staan in kinderschoenen maar we gaan er komend jaar invulling aan geven”, aldus Daniël.

Koolmoes werkte tijdens zijn opleiding in de weekenden bij Brezan automaterialen en ging na zijn Arentheem diploma aan de slag bij Halfords met vestigingen in Arnhem en Doetinchem. Koolmoes: “Was leuk hoor, voor een jaar of twee, was er fietsreparateur en winkelmedewerker. Ook veel advieswerk op autogebied maar na verloop van tijd begon het me ergens te kriebelen en viel mijn oog op een opleidingstraject tot vrachtwagen chauffeur, grotendeels gefinancierd vanuit de overheid via Sector Transport en Logistiek (STL).” Daniël haalde na zijn groot rijbewijs zijn CE en kwam in contact met de mannen van A12 personeelsdiensten waar hij nu al zo’n 3 jaar actief is en alles goed voor hem geregeld wordt.

Koolmoes: “Vanaf het moment dat ik bij A12 binnen kwam heb ik me er thuis gevoeld. Als ik vrij ben loop ik vaak eens effe binnen bij het kantoor in Duiven voor een bakje koffie. Er heerst een goede sfeer en ze doen wat ze beloven. Van mijn kant draag ik ook steentje bij aan bijvoorbeeld de Open Dag die afgelopen zomer werd gehouden. Ik heb met toekomstige chauffeurs op een Scania rondgereden in en om Duiven om ze kennis te laten maken met zo’n vrachtwagen met een heuse trap naar de cabine. Met plezier gedaan! Bij de maandelijkse barbecue ben ik ook altijd van de partij als ik niet in het buitenland zit.”

Daniël: “Omdat ik binnen een vrij kort tijdsbestek alle rijbewijzen heb gehaald voelde ik toch de behoefte om eens even terug te schakelen. Dat heb ik allemaal goed doorgesproken met Shu Fun Tang, manager bij A12. Ik wilde eerst voor diverse bedrijven bakwagen ervaring opdoen en later doorschakelen naar trailer oplegger. Daar hebben ze zo exact invulling aan gegeven. Ik heb gereden voor onder meer Dachser, Visser, Atag en Rensa, en momenteel ben ik min of meer als vaste chauffeur uitgeleend aan Kuehne + Nagel Logistics (voorheen Rotra Doesburg, MD). Dit bevalt me heel goed! Ik rijd de ene week lange internationale ritten naar Italië, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken of Zweden. De week erop volgt dan na paar dagen rust een paar kortere lokale ritten. Gaat lekker hoor, alleen bij die Italianen moet je extra scherp zijn. Wat een druktemakers. Je moet altijd alert zijn in het verkeer maar daar mag er nog een tandje bij”.

In de week dat Daniël niet internationaal rijdt zijn er wel eens koppelritjes bij, waarbij er een lading opgehaald moet worden in Frankfurt of Brussel bijvoorbeeld. Aan alles in het gesprek merk je dat Daniël een harde werker is en dat hij perfect past bij A12 Personeelsdiensten.

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is projectmatig interviewer bij Opiniepijlers, zij-instroom vrachtwagen chauffeur en redacteur voor A12. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediair in personeelsdiensten uit Duiven.

Wil je ook aan de slag bij A12? Bekijk hier onze vacatures.

Lees meer blogs