“Mijn glas is altijd bomvol” Dennie Fenc - A12 Personeelsdiensten
A12 Personeelsdiensten

“Mijn glas is altijd bomvol” Dennie Fenc

Dennie Fenc

Deze zaterdag fiets ik in Doetinchem naar de Huet waar Dennie Fenc, hij zou maar zo de jongere broer kunnen zijn van voetballer Ibrahimovic, zojuist thuis is gekomen van zijn laatste werkdag van deze week. Een opdrachtgever uit Huissen was het deze zaterdag. Dennie is een ‘allespakker’ bij A12. Of het nou is voor distributie of recycling. “Als ze bellen uit Duiven dan ben ik al onderweg”.

Dennie heeft zijn draai gevonden in de transportwereld. Voor het eerst is hij super enthousiast over zijn werk. Voorheen was hij onder meer werkzaam bij een Achterhoeks eierbedrijf, was hij schilder, een blauwe maandag actief bij de luchtmobiele brigade, was werkzaam in kassenbouw Duitsland en was reachtruckchauffeur.

Toen hij hierna een baan kreeg als chauffeur met een busje voor een plaatselijk bedrijf viel bij hem ineens het kwartje. Hij wilde zijn groot rijbewijs halen. Gevoel van vrijheid om je dag in te delen zoals jij dat wil en zelf verantwoordelijk zijn voor je rit beviel hem goed. Sinds december 2021 rijdt Dennie beroepsmatig voor de Duivense Intermediair. Hij heeft zijn C rijbewijs gehaald via A12 Opleidingen en is nu met rij-instructeur Patrick bezig om rijbewijs CE te bemachtigen. “Dan ben ik nog breder inzetbaar, lijkt me helemaal prachtig”.

Bij Dennie is zijn (figuurlijke) glas altijd bomvol. En dat is knap als je bedenkt welke medische route hij achter zich heeft liggen. Hij werd buiten zijn schuld slachtoffer van een ongeval waarbij hij zijn rug heeft gebroken. Dennie: “Heb alles wel zo’n beetje aangetikt. Rolstoelen, morfine, EMDR, pijnpolikliniek, revalidatie, fysiotherapeuten en bergen medicijnen. Met dat laatste ben ik op een goed moment zelf rigoureus gestopt omdat ik dacht dat ik half doodging. Momenteel gaat het aardig, toch heb ik altijd pijn in mijn rug. Maar alles went zeg ik maar en of ik nou aan de slag ga of de bank blijf zitten, dat maakt qua pijn niets uit. Dus we gaan er lekker voor!”.

Gevoel van vrijheid om je dag in te delen zoals jij dat wil en zelf verantwoordelijk zijn voor je rit bevalt Dennie goed.

Dennie vertelt dat hij wel eens ’s morgens om 6.00 uur wordt wakker gebeld door A12 voor een extra rit. Geeft hij veelal gehoor aan. A12 is goed voor hem qua organisatie. Hij ondervindt de nodige steun op verschillende gebieden vanuit de organisatie in Duiven. Ook zaken van administratieve aard en arbeidsvoorwaarden. Daar mag wat tegenover staan, zo redeneert hij. En het contact is makkelijk, vertrouwd en prettig. “Ben wel een tikkie ADHD, mondje snel open en daar was bij een eerdere werkgever niet veel ruimte voor”, aldus Dennie.

Via zijn vader, die ook vrachtwagenchauffeur is in Winterswijk, werd contact gelegd met Shu Fun Tang (A12). Dennie: “Van het een kwam het ander, eerst de opleiding en zodra mijn rijbewijs binnen was heb ik gezegd ‘kom maar door met die ritten’. En die komen. Win/win situatie zal ik maar zeggen. Doe veel ervaring op in de breedte en het voelt goed. En die ‘gasten’ van A12 nemen me zoals ik ben”.

Als Dennie thuiskomt na een dag hard werken dan slingert hij de barbecue aan. Zijn grootste hobby. Iedere dag, zomer en winter. Misschien is barbecue niet het juiste woord. Ik kijk in zijn ruime tuin namelijk tegen een soort van ‘buitenkeuken’ aan van een meter of drie breed, waar meer vanaf lijkt te komen dan een paar stokjes met saté en barbecue worsten. Zijn glas is namelijk altijd bomvol……

Als het aan hem ligt dan zou de volgende slogan wel passen op zijn visitekaartje:

Dennie Fenc, allround chauffeur en hobby kok!

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is zij-instroom vrachtwagenchauffeur en redacteur voor A12 personeelsdiensten. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediair in personeelsdiensten uit Duiven.

Meer columns lezen? Klik hier: Blog – A12 Personeelsdiensten

Start je nieuwe baan bij A12 Personeelsdiensten. Bekijk ons volledige aanbod aan vacatures. Klik hier:  Vacatures bij A12 Personeelsdiensten – Arbeidsbemiddeling met resultaat

 

Lees meer blogs