Infra Vacatures - Kijk op de website van A12 Personeelsdiensten
A12-Personeelsdiensten-infra_gww-grondwerk-vacatures

Infra

Werken binnen de infra

Misschien heb je wel eens staan kijken bij een graafmachine die een geul graaft voor een leiding, misschien droom je er al langer van om te mogen werken met een graafmachine of een bulldozer. Misschien wil je graag het liefste heel de dag buiten werken en vind je het fijn om fysiek bezig te zijn, dan is het werken binnen de infra misschien wel iets voor je. Werk waarbij je vooral bezig bent met het bewerken van de grond voor de bouw of de wegenbouw. Dat werk hoort thuis bij infra zoals het soms genoemd wordt of de grond-, weg-, en waterbouw. Kortom al het werk wat te maken heeft met de wegen, de leidingen in de grond (de voorbereidingen ervoor) valt hier onder. Een sector die met de bouwplannen die er zijn veel werk biedt en waar veel mogelijkheden zijn om door te groeien.

Verschillende functies

De bekendste functie is misschien wel de kraanmachinist op een graafmachine. Maar vergis je niet er zijn veel meer soorten functies die hierbij horen. De machinist kan niets beginnen zonder iemand die op de grond de aanwijzingen geeft en af en toe met de hand meewerkt om de juiste gleuf te graven. De grond die de machinist weghaalt, zal ook weer een keer terug moeten en dan zal er ook gezorgd moeten worden dat het gedeelte weer vlak en egaal is. Allemaal werkzaamheden die de komende tijd alleen maar meer zal worden. We willen in Nederland allemaal een goed glasvezelnetwerk en om dit aan te leggen zijn technische mensen nodig maar ook mensen die werken binnen de infra. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid huizen die gebouwd moeten worden, de eerste aanleg van deze woningen valt onder de grond-, weg-, en waterbouw.

Voorbeelden functies:

  • Grondwerker, je bent vooral hier ter ondersteuning bezig van de kraanmachinist waarbij je hem helpt om de werkzaamheden goed te kunnen doen.
  • Kraanmachinist, je bent verantwoordelijk voor het werken met een machine. Afhankelijk van de aard van de graafmachine heb je aanvullende opleidingen nodig
  • Opzichter, je bent de persoon die uiteindelijk moet toezien of alles gebeurt via het bestek waarin exact omschreven staat wat er moet gebeuren.

Afhankelijk van de omvang van een project waarin je binnen de infra werkzaam bent, kan het zijn dat je meerdere functies tegelijk hebt. Een kraanmachinist op een klein project zal ook sommige taken van een opzichter vervullen. En de grondwerker zal soms ook op een minikraan aan de slag gaan.

Wat valt onder de infra?

Infra of grond-, weg-, en waterbouw is een brede sector waar binnen veel werkzaamheden vallen. Je kan eigenlijk het beste aan de hand van een aantal voorbeelden benoemen welke werkzaamheden er onder vallen. Te denken valt aan sloopwerkzaamheden, werkzaamheden voor de waterbouw zoals bijvoorbeeld baggeren en het uitgraven van sloten, rioolwerkzaamheden zoals het plaatsen en vervangen van rioolbuizen, het graven van sleuven voor kabels en leidingen bijvoorbeeld bij een nieuwbouwproject, het plaatsen van lantaarnpalen, het plaatsen van damwanden, straatkolken en duikers, het zetten van beschoeiingen, afwerken van wegbermen, het afgraven en egaliseren van bouwkavels. Kortom als je binnen deze sector aan het werk wil gaan, is er keuze genoeg te vinden die bij jou past.

Werken binnen de infra

Als je kijkt naar de hoeveelheid werk wat er de komende periode in het vooruitzicht ligt dan begrijp je dat er veel mensen nodig zijn die in deze richting kunnen en willen werken. Werk waarbij er een aantal zaken belangrijk zijn. Je moet flexibel zijn, het ene moment kan je bezig zijn om een aantal bouwkavels gereed te maken voor bebouwing, het volgende moment ben je bezig met het graven van een gleuf voor bijvoorbeeld een nieuwe waterleiding. Daarnaast moet je een goede fysieke gezondheid hebben. Het werk kan soms best zwaar zijn en vraagt soms best veel energie. Als derde is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en hiervoor ook goed kan communiceren. Je zult vaak moeten overleggen met de kraanmachinist of met een opzichter om ervoor te zorgen dat het werk goed is uitgevoerd. Als laatste maar dat is eigenlijk onnodig om te zeggen, want daar gaan we vanuit, moet je gemotiveerd zijn om dit werk te doen.

Op zoek naar werk?

Als je op zoek bent naar werk binnen de infra kijk dan eens bij onze vacatures. Wij hebben veel contacten met opdrachtgevers binnen dit werkveld en weten waar we het over hebben. Of je nu aan de slag wil als grondwerker of als kraanmachinist, we willen je helpen om die baan te vinden die bij je past. Ook als misschien wel blijkt dat je niet al de papieren hebt om de baan te kunnen invullen gaan we samen met jou kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat je wel de juiste papieren kan halen om zo je mogelijkheden en je kansen op het vinden van je droombaan te vergroten. Ook als je nu nog geen ervaring hebt in deze richting maar je dit werk wel aanspreekt, neem gerust contact met ons op.