Charl switchte en werd vrachtwagenchauffeur: lees hier zijn verhaal - A12 Personeelsdiensten
a12-loopbaanswitch

Charl switchte en werd vrachtwagenchauffeur: lees hier zijn verhaal

Charl ruilde zijn baan als grafisch medewerker in voor vrachtwagenchauffeur

“Ik heb van mijn vroegere hobby mijn beroep gemaakt, wat wil je nog meer?”

Wilde je vroeger als jongen vrachtwagenchauffeur worden? “Nee” antwoord Charl resoluut “mijn jongensdroom was piloot of kok…” zegt hij lachend. In de jaren 90 heeft hij kennis gemaakt met de transportsector. En heeft in die tijd zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Hij heeft naast zijn grafische opleiding, voor een kennis hobbymatig op de vrachtwagen gewerkt. Zijn rijbewijs heeft hij behouden met in zijn achterhoofd “Je weet maar nooit.”

Een goede keuze

Uiteindelijk is Charl ook in de grafische sector beland, waar hij 27 jaar in heeft gewerkt. Van het werken met grote drukpersmachines tot de aansturing van een eigen team. Door de onrust en reorganisaties in deze sector heeft Charl vijf jaar geleden zelf besloten om een ander pad te gaan bewandelen. Namelijk om professioneel vrachtwagenchauffeur te worden, “Een goede keuze!” zegt hij zelf.

Nadat de knoop was doorgehakt, was het direct raak bij A12 Personeelsdiensten. Er was een gezamenlijke klik en momenteel is hij alweer 5 jaar als vaste werknemer werkzaam bij A12. Hier heb ik tot op heden geen moment spijt van. “Ik heb voor diverse opdrachtgevers gereden, stuk voor stuk mooie bedrijven. In de wegenbouw maar ook in de distributie”.

Diversiteit

Momenteel ben ik al 2 jaar namens A12 werkzaam bij de vaste opdrachtgever Rosendaal aan het werk. Overigens werken hier ook nog 2 andere collega’s van A12. “Rosendaal is een ontzettend fijne opdrachtgever waar ik graag voor werk. Professionele collega’s, informele sfeer en een jong, goed onderhouden wagenpark”. “Bij Rosendaal ben ik een zogenaamde springer, iedere dag een andere auto (combinaties en of trekker oplegger’s). De diversiteit maakt het interessant en afwisselend. In deze rol functioneer ik het beste”.

A12 Personeelsdiensten is enorm flexibel. Al met al heb ik niets te klagen. Ik heb van mijn vroegere hobby mijn beroep gemaakt, wat wil je nog meer?” “Ik heb een 4-daagse werkweek waardoor ik privé en werk goed kan combineren.”

Vrijheid

Het oude vakgebied mist Charl geen moment. “Het werken tussen 4 muren, veelal met vluchtige stoffen. Dit in tegenstelling tot nu, buiten werken, het gevoel van vrijheid en doen wat je echt leuk vindt.”

“Wil je vrachtwagenchauffeur worden dan is mijn tip wees het visitekaartje voor je bedrijf, ga doelgericht te werk, fatsoenlijk gekleed en wees vooral klantvriendelijk.” Daarnaast is ook gewoon een fantastisch vak. Ik kan het iedereen aanraden!”.

Ga jij net als Charl ook voor die loopbaanswitch? Neem dan contact op met ons team!

 

Interview byMIC