“Niet lullen maar poetsen” met Arno Menting - A12 Personeelsdiensten
A12 Personeelsdiensten

“Niet lullen maar poetsen” met Arno Menting

Arno Menting

Deze maand ben ik op bezoek in Duiven waar Arno Menting samen met twee collega’s de planning en inzetbaarheid van personeel voor zijn rekening neemt. Arno is een spontane, no nonsense jonge vent van 20 jaar die in het laatste jaar van zijn studie zit op het ROC A12 college in Velp, sector economie en ondernemerschap. Het laatste deel van zijn studie bestaat uit een stageopdracht van een half jaar die Arno met veel plezier invult bij A12 personeelsdiensten in Duiven.

Arno: “Vorig jaar heb ik hier al een tijdje gewerkt voor de planning van de infra medewerkers (grond-, weg- en waterbouw, MD). Mijn vader heeft samen met zijn broer een grondverzet bedrijf in Doetinchem. Daar werk ik veel op zaterdag en wanneer er tijd is. Daar ben ik in opgegroeid zeg maar. Dus inzet van personeel in deze sector is voor mij bekend terrein. Ik weet dan waar ik het over heb en dat heeft zijn voordelen”.

Inmiddels heeft Arno ook zijn vrachtwagen rijbewijzen gehaald. Zowel rijbewijs C als CE, dus hij is op meerdere fronten inzetbaar. En dat is soms ook nodig. Door zijn recentere kennis op transportgebied verzorgt hij nu de planning in bredere zin, zowel infra als transport voor A12 personeelsdiensten.

“Soms komt het voor dat we op het laatste moment een ritopdracht van een opdrachtgever krijgen en dan heb je niet a la minute iemand klaar staan. Bij een dergelijke calamiteit spring ik soms na mijn werk op de vrachtwagen en lossen we het gewoon op. Want klant is Koning toch? Niet lullen maar poetsen zeg ik dan maar. En doorrr. De combinatie van werkzaamheden vind ik leuk en ach dan zien mijn vrienden me wat later op de avond in de stad”, aldus Arno.

Bij A12 personeelsdiensten zitten ze dicht op de markt. Planners hebben een bereikbaarheid met wisseldienst die continue doorgaat. Er is dus altijd iemand bereikbaar, ook al is het ’s nachts. Hierin zijn ze voor opdrachtgevers van grote waarde om in de flexibele schil van chauffeurs of infra personeel te voorzien.

Omdat Arno weet waar hij over praat, en dus eigenlijk ook een doener is, kan hij personeel duidelijk begeleiden in hun detacheringsopdrachten. Hij weet hoe de lijntjes lopen binnen een organisatie, van sleutelkasten tot rapportage systemen. Dat voelt voor nieuwe mensen die aan de slag kunnen de volgende dag goed en vertrouwd.

Menting: “Merk dat chauffeurs wel gebaat zijn met duidelijkheid wat er van hen verwacht wordt. Die kan ik hun gelukkig geven omdat ik weet wat er bij komt kijken. Is win-win toch? Het mooie van dit werk hier vind ik dat me alle ruimte wordt geboden om me te ontwikkelen. Mijn huidige werk is planner maar ben ook best nieuwsgierig om op termijn eens een kijkje te nemen bij afdeling personeelszaken of bij training en opleidingen. Ambitie voor de toekomst zal ik maar zeggen”.

In gesprek met Arno merk je aan alles dat hij een aanpakker is. Niet te bang om op zijn jonge leeftijd al verantwoordelijkheid te nemen en naast A12 gaat hij bij zijn vader gewoon door met grondverzet werkzaamheden. Wel moet er ruimte blijven voor zijn allergrootste hobby: Motorcross. Hij heeft reeds veel circuits in Nederland gezien. En dito bekers en prijzen gewonnen. Op mijn vraag of hij wel eens een podiumplek heeft bemachtigd kreeg ik een foto doorgestuurd van zijn kast met meer dan 50 bekers er in. Oftewel een  groot talent, zeg maar gerust topsporter. Dat talent beperkt zich dus niet alleen tot motorcross want Arno is ook bij A12 een multi-talent voor verschillende disciplines met een mooie toekomst voor zich.

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is zij-instroom vrachtwagen chauffeur en redacteur voor A12 personeelsdiensten. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediar in personeelsdiensten uit Duiven.

Meer columns lezen? Klik hier: Blog – A12 Personeelsdiensten

Start je nieuwe baan bij A12 Personeelsdiensten. Bekijk ons volledige aanbod aan vacatures. Klik hier:  Vacatures bij A12 Personeelsdiensten – Arbeidsbemiddeling met resultaat

Lees meer blogs