Criminaliteitspreventie: doe de cursus bij A12 Personeelsdiensten
a12chauffeurlading

Cursus Criminaliteitspreventie

Cursus Criminaliteitspreventie: hoe u schade beperkt en eventueel zelfs voorkomt

Tijdens de code 95 cursus Criminaliteitspreventie bij A12 Personeelsdiensten leert u hoe u schade kunt beperken en eventueel zelfs kunt voorkomen.

U hebt geluncht, getankt en u bent klaar om verder te rijden. Maar dan valt u iets op: de achterklep van de wagen staat open. Ze zijn in uw vrachtauto geweest! Inderdaad: ze hebben een deel van uw goederen gestolen. U vloekt hardgrondig, want dit kost veel geld. Bovendien kunt u nu niet op tijd leveren. Maar het ergste is misschien nog wel dat u zich ineens onveilig voelt. Want wat zou er gebeurd zijn als u wél in de truck was geweest tijdens de diefstal?

Waarom criminaliteitspreventie een onderdeel is van de Code 95 cursus

Criminaliteit komt veel voor. Er wordt zelfs geschat dat u elk jaar meer dan 50% kans hebt om in aanraking te komen met criminaliteit.

Gestolen lading, ontvreemde diesel, vandalisme, fraude…het kost u en uw werkgever heel veel geld. Geld dat veel beter besteedt kan worden aan onderhoud van de wagens of groei van het bedrijf.

En onderschat niet de stress die criminaliteit teweeg brengt als u ermee te maken krijgt. Wilt u constant over uw schouder kijken als u aan het werk bent?

Omdat criminaliteit steeds vaker voorkomt, is het belangrijk dat u ermee leert omgaan. Daarom heeft de sector Transport en Logistiek, samen met TLN en Bovag, besloten om dit onderwerp toe te voegen aan de verplichte Code 95 (na-)scholing.

Maar zeg nu zelf: als u schade kunt voorkomen en uw gevoel van veiligheid tijdens het werk kunt vergroten, dan hebt u toch geen verplichting nodig om de Code 95 cursus Criminaliteitspreventie te doen?

Doe onze cursus Criminaliteitspreventie: wij hebben praktijkervaring

A12 Personeelsdiensten is gespecialiseerd in personeelsbemiddeling in de logistiek. We weten niet alleen veel over deze branche, we hebben er zelf ook jarenlang in gewerkt.

Ook wij hebben dus te maken gehad met criminaliteit. En we hebben ervan geleerd. We kennen de methoden waarmee u criminaliteit kunt verminderen. Welke preventieve maatregelen u kunt nemen, zodat u het misschien zelfs kunt voorkomen.

Daarom denken wij dat A12 iets belangrijks toevoegt aan de algemene cursus Criminaliteitspreventie: Praktijkervaring. En heel veel handige tips.

Bent u op zoek naar een cursus Criminaliteitspreventie? Doe deze dan bij A12.

Tijdens onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bewustwording van de criminaliteit
  • Criminaliteit in de sector
  • Oorzaken van diefstal
  • Risicogebieden
  • Maatregelen en voorzieningen
  • Wat kun je zelf doen tegen criminaliteit
  • Bedrijfscultuur
  • Personeel
  • Risicomanagement
  • Preventie en beheersing van criminaliteit

Met deze cursus kunt u zich beter wapenen tegen criminaliteit. Na afloop weet u weet wat u kunt doen om de kans op diefstal en schade te verminderen. Dat scheelt geld.

Door de handvatten die wij u aanreiken, zult u zich minder onveilig voelen. Daardoor zult u meer plezier hebben in uw werk.

De cursus Criminaliteitspreventie is onderdeel van de opleiding Code 95. Lees meer over deze verplichte opleiding voor beroepschauffeurs

Vragen over onze cursus Criminaliteitspreventie

Wilt u meer weten over onze cursus of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0316 247350, of via e-mail: info@a12personeelsdiensten.nl.