ADR cursus - A12 Personeelsdiensten
adr-a12-opleiding

ADR cursus

ADR cursus: zo leert u hoe u gevaarlijke stoffen veilig vervoert

Tijdens de ADR cursus leert u welke gevaarlijke stoffen er zijn, welke etikettering ze hebben en hoe u voor veilig vervoer kunt zorgen. Wij organiseren de ADR basiscursus één keer per maand, u kunt dus meedoen wanneer het u uitkomt.

Als u had geweten wat voor stof u precies vervoerde, dan had u wel wat rustiger gereden. Dan had u uw lading beter gezekerd. Dan had u geweten wat u moest doen toen de vaten gingen schuiven en uw wagen kantelde. En dan had u nu niet met pijnlijke brandwonden in het ziekenhuis gelegen…

Het belang van de ADR cursus

Stoffen die explosief, giftig of kankerverwekkend zijn, vallen onder de noemer ‘gevaarlijke stoffen’. Het vervoer hiervan is niet zonder risico.

Het is daarom van levensbelang dat u weet met wat voor stoffen u te maken hebt en hoe u die het best kunt vervoeren. Dat is de reden waarom de ADR cursus (basis) een vast onderdeel is van de Code 95 nascholing.

Werkt u als beroepschauffeur met gevaarlijke stoffen? Dan is een ADR cursus verplicht.

Maar zeg eens eerlijk: u wilt toch gewoon een zwaar ongeluk voorkomen? En u wilt vast geen akelige ziekte op latere leeftijd. Een verplichting hebt u dus niet nodig. Doe de ADR basiscursus. Zo kunt u zonder angst uw lading vervoeren.

De ADR cursus (basis) van A12 Personeelsdiensten

Tijdens de cursus leert u:

  • Welke gevaarlijke stoffen er zijn
  • Deze stoffen herkennen aan de etikettering
  • Hoe u uw voertuig uitrust en inricht voor veilig vervoer
  • Welke vervoersdocumenten u moet kunnen overleggen
  • Alles over samenlading, stuwage en de regels tijdens het vervoer
  • Wat u moet doen als u met een ongeval te maken krijgt

Wij organiseren de ADR cursus minimaal één keer per maand, op de maandagen en de dinsdagen. Binnen vijf werkdagen kunt u examen doen.

U kunt dus al heel snel uw certificaat halen!

De ADR cursus is onderdeel van de opleiding Code 95. Lees meer over deze verplichte opleiding voor beroepschauffeurs.

Vragen over de ADR basiscursus?

Hebt u vragen over onze ADR cursus of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is 0316 247350, ons e-mail adres: info@a12personeelsdiensten.nl.