Outplacement: neem op een menselijk manier afscheid van personeel
minikraan machinist

Outplacement

Outplacement: hoe u op een menselijke manier afscheid neemt van personeel

Door een outplacement traject wordt het ontslag minder pijnlijk voor uw medewerker, en minder moeilijk voor u.

Outplacement zet de deur open naar een nieuwe toekomst

Het gaat al een tijdje niet goed met het bedrijf. De kosten zijn onverminderd hoog, de winst blijft achter. Er zit niets anders op: u moet inkrimpen.

Naast alle stress om uw bedrijf weer op de rit te krijgen, moet u nu ook uw medewerkers onder ogen komen met dit nieuws. Hoe zouden ze reageren? En waar vinden ze zo snel weer een nieuwe baan?

Het ontslaan van personeel is altijd moeilijk. Maar door een outplacement traject aan te bieden, kunt u het leed verzachten.

Met zo’n traject begeleidt u mensen namelijk naar een nieuwe baan. U laat uw personeel dus niet aan hun lot over, maar biedt hen een realistische oplossing.

Outplacement: ook een optie bij ziekte of veranderde ambities

Het begeleiden naar nieuw werk is niet alleen een oplossing bij reorganisaties. Misschien hebt u een medewerker in dienst die niet meer zo gemotiveerd is. Die verder willen groeien in een andere functie. Bij u of in een baan buiten uw bedrijf.

Een andere situatie waarin outplacement uitkomst kan bieden, is bij langdurige ziekte of een handicap. Als iemand niet meer in staat is om zijn functie te vervullen, dan kan een outplacement traject een goede oplossing zijn.

Bent u op zoek naar een integer outplacementbureau? Neem dan contact op om meer te horen over outplacement.

De voordelen van outplacement

Omdat uw medewerkers naar nieuw werk worden begeleid, is outplacement een vriendelijke en mensgerichte manier om afscheid te nemen van personeel.

Maar outplacement biedt meer voordelen:

  • Uw medewerker krijgt ondersteuning bij het verwerken van het ontslag.
  • Uw medewerker zal zijn ambities en sterke punten onderzoeken, zodat hij gemotiveerd op zoek gaat naar een nieuwe baan.
  • Wij helpen hem bij die zoektocht, maar ook tijdens de sollicitatieprocedure.
  • Bovendien bieden we advies bij contractonderhandelingen.
  • Ten slotte bieden we nazorg, nadat iemand in zijn nieuwe baan is gestart.

Outplacement heeft ook belangrijk voordelen voor u:

  • U hoeft zich minder zorgen te maken over het welzijn van uw mensen. U laat ze niet aan hun lot over.
  • Uw personeel zal, tot ze vertrekken, gemotiveerder en productiever bij u werken. Ze krijgen immers hulp bij het vinden van een nieuwe baan, en dat sterkt het moraal.
  • U bent zelf niet meer druk met de begeleiding van uw medewerkers. U kunt zich dus volledig richten op het verbeteren van het bedrijfsresultaat.

Outplacementbureau A12: een sterke partner bij outplacement

De kleinschaligheid en persoonlijke aanpak die ons in onze begintijd kenmerkte, behoort inmiddels tot onze bedrijfscultuur.

Wij zetten geen poppetjes op plekken. Wij werken met professionals aan hun carrières. Ondernemers ondersteunen wij bij hun personeelsvragen, zodat zij hun organisatiedoelen kunnen bereiken.

Zoekt u een outplacementbureau die een integere, mensgerichte aanpak hanteert? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. U kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken.