"Ik ben flexibel van aard maar voetbal moet nog even voor gaan" Voor Piet Kramer - A12 Personeelsdiensten
A12 Personeelsdiensten

“Ik ben flexibel van aard maar voetbal moet nog even voor gaan” Voor Piet Kramer

In Grieth (Dld), over de Emmerikse Rijnbrug links af richting Kalkar, tref ik Piet Kramer op donderdagvond voor een ‘termin’. Piet is geboren in het Nederlandse Urk maar woont inmiddels al zo’n 10 jaar in Duitsland. Zijn taal is Nederlands/Duits. Een beetje een mengelmoesje. Zijn moeder is Nederlands en zijn (stief)vader Dennis Herentrey is Duits. Zowel Piet als Dennis werken bij A12 Personeelsdiensten. Piet is de jongste telg van het hele stel bij A12 Personeelsdiensten. En nooit te bang om zijn handen uit de mouwen te steken.

Piet Kramer: “Dennis heeft mij binnen gebracht bij A12 in Duiven. Heb al voor diverse bedrijven gewerkt in de grensstreek. Moet wel een beetje op fietsafstand zijn voor mij maar dat gaat goed. In Duiven weten ze dat ze op me kunnen rekenen en zij doen hun best om binnen een bepaalde straal werk te vinden. Dat gaat goed hoor. Ben ook niet te beroerd om in de nacht te werken in ploegendienst samen met een paar Poolse jongens als collegae. Alleen dinsdag en donderdag lukt niet in verband met trainingen voor mijn voetbal elftal. Ik speel bij 1. F.C. Bocholt in het hoogste junioren elftal onder 18 jaar en sta voorgesorteerd om door te stromen naar het eerste team dat speelt in Regionalliga West (vergelijkbaar met Keuken Kampioen Divisie in Nederland, M.D.). Wil alle opties graag open houden dus mag geen training overslaan. Dat weten ze bij A12 op de planning en ze houden hier rekening mee“.

Piet speelt Links Buiten en is reeds een paar keer van club veranderd. Bij de junioren van 1.F.C. Kleve boterde het niet tussen hem en de trainer en toen waren ze er in Bocholt als de kippen bij om Piet te interesseren en over te laten stappen. Inclusief pendelbus verbinding voor talentvolle spelers. Piet is bezig zijn rijbewijs te halen in Duitsland. Dan heeft hij meer mogelijkheden qua werk en ook qua voetbal.

Kramer: “Dat rijden kan ik al hoor. Alleen het papiertje nog even en dan door. Heb ook al diverse klussen gedaan voor A12 zowel in Duitsland als in Nederland met een Dumper. Daar kan ik goed mee uit de voeten. Wil ook kraanmachinist diploma halen, dat wil ik doen zodra ik mijn rijbewijs heb en wellicht daarna nog wat meer voor groot transport. Doe met Dennis samen nog wel eens een klus in straatwerk in de meest brede zin. Heb wel ambitie om in de toekomst ‘bauleiter’ of hoe zeggen jullie dat eh….. uitvoerder gww te worden.  Maar voorlopig nog even niet, want ik wil kijken hoe mijn voetballoopbaan verder gaat. Ben nog jong”.

Piet ontwikkelt zich dus op diverse terreinen binnen een netwerk van allemaal Duitse vrienden. Zijn taal is voor 80% Duits. Wat brengt hem dan toch bij een Nederlandse werkgever?

Piet: “Ach dat komt eigenlijk omdat ik gewoon mee ging met Dennis en met die mannen van de planning voel ik wel een klik, we doen allebei wat we beloven dus heb nog geen enkele reden om hier in Duitsland te gaan rondneuzen. En naast voetballen heb ik nog een leuke hobby, vissen. Doe ik ook samen met Dennis in het Millingen aan de Rijn net over de grens, vissen met zo’n tentje en bier en barbecue. De Nederlandse vergunningen zijn aantrekkelijker en mijn moeder is onze cateraar want haar roots liggen in Millingen aan de Rijn”.

Maurice Doppen, voorheen onder meer popjournalist en regionaal accountmanager media-sales, is projectmatig interviewer bij Opiniepijlers, zij-instroom vrachtwagen chauffeur en redacteur voor A12. Hij schrijft vanaf 2022 maandelijks columns met personeel van de intermediair in personeelsdiensten uit Duiven.

Lees meer blogs